Morgentågen og Mariehønen ..

Udgivet den 5. oktober 2015 af Anette Højbjerg

Det er søndag morgen.

 

Mobilen fortæller mig tidligt, at der er "Varsel for tæt tåge" .. jeg beslutter mig for at hoppe ud af den varme dyne og lure lidt på vejret gennem de store ruder.

 

Tågen kryber rundt udenfor og efterlader et landskab, der ligner noget fra de højeste tinder i Tibet. Men jeg er ikke i Tibet - jeg står og kigger ud af vinduerne fra vores bondegård på Lolland.

 

 

 

Jeg hopper i tøjet og begiver mig ud i tågen - iført jeans, uldtrøje, gummistøvler, kamera og selvfølgelig min macrolinse. At begive sig rundt i den tågefyldte natur, bringer altid oplevelser med sig. Det er aldrig helt til at vide, hvornår tågen letter, hvor meget solens stråler bryder igennem, hvor flotte fotos man får taget eller hvor vådt græsset er, når man beslutter sig for at lægge sig fladt ned på maven. Netop for at tage det "perfekte skud" ..

 

Jeg "snuser" lidt rundt i haven. Den dugvåde græsplæne er fuld af små spindelvæv og i træerne omkring mig, hænger der enkelte tråde af væv med tunge dugdråber. Der er små og store spindelvæv. Der er stille. Naturen er ikke helt vågnet endnu og jeg er selv ved at vågne stille, mens jeg prøver at liste igennem tågen i mine knap så stille gummistøvler .. de er IKKE skabt til at liste i blinker ..

 

Jeg finder hurtigt ud af, at tågen er for tæt til, at jeg kan tage landskabsfotos ... så jeg lurer lidt videre og opdager til min store overraskelse, at der sidder en fin og lille mariehøne på en plante i tågen ..

 

Den lille mariehøne er fyldt med små dugdråber .. den bevæger sig en lille smule, som om den også er ved at vågne .. mens solens stråler prøver at gennemlyse tågen ..

 

Frem med macrolinsen og så er det ellers i gang med at tage fotos af den lille "høne" ..

 

Efter mange minutter i forskellige halv-umulige-og-vældigt-kejtede-fotograferings-stillinger, lusker jeg glad hjemad med mit kamera i tasken igen. Tasken er dugvåd og mine ellers så nyvaskede jeans - må endnu en gang i vaskeren .. men jeg fik flere gode skud i kassen .. tak lille Marie Marolle .. du gjorde det godt .. jeg håber, at vi ses igen til foråret kærlighed

 


Kommentarer til "Morgentågen og Mariehønen .."Michael skrev den 24. oktober 2015 kl.10:19 følgende kommentar:

Jeg er altså vild med dine fortællinger, man føler næsten man selv var med og traskede rundt i duggen sammen med dig iført gummirøjser :-)Dorte Petersen skrev den 25. oktober 2015 kl.14:32 følgende kommentar:

Du er god til at fange det rette øjeblik :-)


Der er lukket for kommentarer til dette indlæg